Våra behandlingar

På RehabCenter hjälper vi dig med allt inom fysioterapi/sjukgymnastik. Hos oss kan du få vård med eller utan remiss. Besöket kostar 200 kr. Kostnadsfritt för dig under 20 år och över 85 år, frikort gäller.

Motion och Idrottsskada

Motion- och Idrottsskador

Vårt fokus ligger på att rehabilitera och förebygga skador relaterade till motion och idrott, med målet att återställa en optimal funktion och minimera risken för återfall.

Smärtlindrande behandling

Smärtlindrande behandling​

Vi använder oss av flera olika metoder för smärtlindring både vid akut och långvarig smärta. Exempel på vanligt förekommande behandlingar är akupunktur, laser, stötvåg och TENS.

Rehabilitering före och efter operation

Rehabilitering före och efter operation

Vi guidar dig inför operation och gör en anpassad rehabiliteringsplan efteråt. Detta för att du ska få en trygg återgång till ett aktivt liv utifrån dina egna mål och förutsättningar.

Exempel på postoperativ rehab som vi jobbar mycket med är korsbandsrekonstruktion, axeloperationer, frakturer, höft- och knäprotesoperationer.

Individanpassad träning

Individanpassad träning

Vi skapar skräddarsydda träningsprogram för dig som kan genomföras hemma eller på gym. Vid behov kan vi ordinera fysisk aktivitet på recept (FAR) för en säker och effektiv övergång till självständig träning. Vi erbjuder artrosskola.

Manuell behandling

Manuell behandling

Vi använder oss ofta av manuella tekniker som en del i din behandling för att återfå normal funktion oavsett om du har akut smärta eller mer långvariga besvär. 

Vi är utbildade inom Ortopedisk manuell terapi (OMT), Ortopedisk medicin (OMI), Funktionell manuell terapi (FMT), Mckenzie metoden och Mulligan konceptet.

Behandling av psykisk ohälsa

Behandling av psykisk ohälsa

Vid problem som sömnbesvär, utmattning, stress eller ångest erbjuder vi stöd med psykosomatisk behandling. Bland annat genom motiverande samtal, stresshantering, mindfulness, basalkroppskännedom och mediyoga. Vi erbjuder behandlingar både i grupp och individuellt.

Ultraljudsdiagnostik

Ultraljudsdiagnostik

Med ultraljudsdiagnostik går det att undersöka led- och muskelrelaterade skador i kroppen. Efter en klinisk undersökning kan vi med hjälp av metoden verifiera diagnoser. Vi ser ultraljudet som ett bra komplement till den kliniska undersökningen.

Behandlingar för alla åldrar

Behandlingar för alla åldrar

Anpassat efter individuella förutsättningar och mål erbjuder vi vård för människor i alla åldrar. Vi fokuserar på dig som individ och främjar hälsa och välbefinnande genom hela livet.

Vi jobbar både med barns motoriska utveckling och äldres rörelsehälsa.

Är du i behov av en konsultation?

Boka tid hos oss. Vårt team finns här för vägledning under din rehabilitering.
Tillsammans ser vi till att du får rätt behandling.

Boka direkt på knappen eller kontakta oss om du har några frågor.